روزنامهنگار لبنانی: رایزن فرهنگی ایران تحول جدی در حوزه فرهنگ لبنان ایجاد کرد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، در روزهای آتی عباس خامهیار پس از پایان مأموریتش لبنان را ترک خواهد گفت. وی سالهای زیادی از عمر خود را در راه اعتلای دیپلماسی فرهنگی در راستای ارتقای روابط فرهنگی، فکری، و دیپلماتیک میان ایران و لبنان، حرکت در راستای گسترش صلح و گفتوگوی تمدنها و دفاع از مقاومت علیه رژیم صهیونیستی سپری کرد.
قاسم قصیر، روزنامهنگار لبنانی در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت: عباس خامهیار در دوران مسئولیت خود در لبنان طعم اوضاع بسیار سخت اقتصادی، سیاسی و بهداشتی کشور را بهویژه در دو سال اخیر و همزمان با آغاز شیوع کرونا چشید و نگرانیهای مردم را لمس کرد. با وجود مشکلات موجود، وی توانست بستر مناسبی برای فعالیتهای فرهنگی ایجاد کند و شاهد ارتقای روابط فرهنگی میان ایران و لبنان بودیم که وی از بستر فضای مجازی برای بهرهبرداری از اقدامات و فعالیتهای فرهنگی خود سود جست.
وی مینویسد: به همت این شخصیت فرهنگی ایران رویدادها و گفتوگوهای فرهنگی متنوعی در مناطق مختلف لبنان برگزار شد و خامهیار در توسعه دایره ارتباطات خود با سایر اقشار لبنانی ملاحظهای نداشت. سالهاست در منطقه الربوة در نزدیکی انطلیاس سلسله نشستهای هماندیشی با حضور چهرههای فکری، دینی و سیاسی برگزار میشود که باعث تحول جدی در حوزه فرهنگی لبنان شده و نقش بسزایی در مقابله با فضاسازی و هجمههای رسانهای دشمن که با هدف تحت تأثیر قرار دادن ارتباطات فرهنگی دو کشور انجام میشود، شده است.
به گزارش آنا، دو کتاب «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، درآمدی بر اصول و مبانی نظری» که مراسم رونمایی آن در دانشکده حقوق دانشگاه لبنان برگزار شد و «زخم و زیتون؛ روزگاران و یادگاران» که مراسم رونمایی از آن در شصتوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی بیروت انجام شد، یادگاران سالها حضور خامهیار در بهعنوان رایزن فرهنگی در لبنان است.
بیشتر بخوانید:
خنثیسازی توطئههای استعمار نو از سیاستهای ثابت ایران است
همایش بینالمللی مقابله با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در لبنان برگزار شد + ویدئو
وی همچنین سلسله نشستهای هماندیشی و گفتوگو محور با مشارکت رهبران فکری، سیاسی، آکادمیک و فعالان رسانهای برگزار و مدیریت کرد و در رسانههای مختلف لبنانی و عربی حضور پررنگی داشته است.
قصیر می نویسد: خامهیار سالها پیش از حضور در لبنان کتابی درباره ارتباط میان ایران و جنبش اخوان المسلمین نوشته بود و در سالهای حضورش در بیروت تلاش کرد با دیدار و رایزنی با رهبران اسلامی بار دیگر ارتباطات گذشته و دیرین را احیا کند و در مسیر درست خود قرار دهد. خامهیار به زودی لبنان را ترک خواهد کرد، اما گنجینه عظیمی از تجربیات مرتبط با رویدادها و فعالیتهای فرهنگی و دیپلماتیک و گفتوگوی برابر و متمدنانه از خود برجای گذاشته است.
به گزارش آنا، قرار است مراسم تودیع عباس خامهیار در روزهای آینده از سوی چندین مؤسسه فکری و فرهنگی لبنانی برگزار شود. ارتباط اولیه وی با لبنان از ۴۰ سال پیش آغاز شد. هرچند تودیع خامهیار به معنای پایان کار وی در لبنان نیست و این ارتباط در آینده به اشکال متنوعی ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/